Non-Violence Project

 

Vi delar Non-Violence Project värderingar och vi är glada och stolta över att Non-Violence Project har valt oss som samarbetspartner.

 

The Non-Violence Project Foundation har varit aktiv i mer än 20 år, finns representerade på fem kontinenter och har utbildat och/eller tränat sju miljoner ungdomar, lärare, sportledare och volontärer i hur man löser konflikter utan våld. Organisationen har till syfte och idé att inspirera, motivera och engagera unga människor till att bättre förstå hur man löser konflikter utan våld bygga självkänsla. Det övergripande målet är att radikalt minska våldet i samhället och utbilda nästa generations vuxna hur man löser konflikter utan våld, bland annat genom ökad självkänsla och medvetenhet. De skapar ansvarsfulla unga som leder vår värld framåt på ett fredligt sätt. Detta görs genom särskilt framtagna utbildningsprogram som gynnar barn och ungdomar i deras utveckling och ger dem förbättrad psykisk hälsa och ökad trygghet. Programmen har vunnit ett 50-tal priser.

 

Non-Violence Project världsberömda revolvern med knut, ”Non-Violence”, som Carl Fredrik Reuterswärd skapade 1980 till minne av sin vän John Lennon efter att denne skjutits ihjäl utanför sin lägenhet i New York.

 

Prio Advokatbyrå anser att Non-Violence arbetssätt och metoder främjar samhället och vi stöttar organisationen gratis med det vi kan bäst – juridik.

Påhlmans Handelsinstituts paralegalutbildning

 

Prio Advokatbyrå har sedan några år tillbaka ett nära samarbete med YH-utbildningen Paralegal på Påhlmans Handelsinstitut. Byråns delägare Jonas Kirschon och Jens Sjölund sitter med i ledningsgruppen för utbildningen. Därtill undervisar Jonas Kirschon i juridik för studenterna. Varje år tar byrån också in studenter som önskar, som en del av utbildningen, göra sin praktik på en advokatbyrå.

Som Paralegal kan man arbeta t.ex. på en advokatbyrå, i domstol eller på ett företags juridiska avdelning. Yrkesrollen brukar beskrivas som kvalificerad juridisk handläggare. Påhlmans Handelsinstitut har utbildat Paralegals sedan 2006 och deras lokaler finns vid Odenplan i Stockholm. Utbildningen som bedrivs där håller en mycket hög klass. Prio Advokatbyrå är stolta över att få vara med i utbildningen av framtidens Paralegals.